19:30

Unbyns IF

Referat: Storfors AIK2 - Unbyns IF

Med några på semester och några förkylda var det en lite vingklippt trupp som åkte till Bergsviken för återstart efter sommaruppehållet. För motståndet stod ett revanschsuget Storfors2.

Vi startar med Pär i mål, Tomas på hb, Peter och Käll mb och Qvarne vb. Simon och JO på mitten med Kris framför. Linus och Jens på kanterna och Martin framåt. Avbytare Niclas, Mats, Patrik, John och Levi.

Storfors kan tyvärr ta ledningen redan i tredje minuten. Vi anser att målet måste varit offside eftersom målskytten stod på mållinjen, men tyvärr var domarna int på vår linje. Efter den chockstarten spelar vi ganska bra en period och kombinerar, även om Storfors har mer boll och skapar fler chanser. Tyvärr får vi ytterligare ett mål i baken då Pälle tappar in en boll. Därefter förfaller vi till långtjongande en period och blir då tillbakapressade. En misslyckad bakåtpassning som blir för kort snappas upp av Storfors forward och vips är det 3-0. Lite surt att bjuda på två mål även om dom har mer av spelet.

I andra byter vi lite och fokar på att kombinera och äga bollen. Nu skapar vi en del chanser och framförallt lyckas vi bättre i försvarsarbetet och släpper inte till så mycket bakåt. Dom kan göra 4-0 på en kontring, men vi har väl så mycket boll.

Simon gör en riktigt bra match och vinner mycket boll, samt levererar väl avvägda pass oftast. Jens gör också en bra insats med mycket vilja som vanligt. John gör debut efter lång frånvaro från fotbollen och gör det bra, även om det var lite tidigare än planerat.
Nu är vi inne i en period med bara tuffa matcher, men det gäller att komma igenom det med ett hyfsat självförtroende....